Blog

Wijntopics en artikelen.

Blog

Leuke topics en diverse wijnartikelen

De Top! Szent Tamás Furmint 2012

door Jenö Nagy


Gepost op 27 september 2017


blog

Tokaj Szent Tamás Furmint 2012 uit Hongarije winnaar Premium Choice wit tijdens 28e Proefschrift Wijnconcours

Na gekozen te zijn tot Beste witte wijn van Hongarije, het winnen van de Decanter Platinum World Wine Award is het nu raak in de Nederland! De Tokaj Furmint van Szent Tamás uit Mád is gekozen tot Wijn van het Jaar in de Benelux tijdens het 28e Proefschrift Wijnconcours.

Single vineyard Szent Tamás wijngaard, een van de beste crus van de Tokaj regio. Begin 1700 werd deze wijngaard geclassificeerd als premier cru wijngaard. De wijnen afkomstig van deze cru tonen complexiteit, mineraliteit, structuur, diepte en elegantie.

Miranda Beems is de trotse importeur dus je vindt 'm in de webshop.

 

23 wijnlanden in finale 28e Proefschrift Wijnconcours

Ruim 250 finalewijnen afkomstig uit 23 wijnlanden stonden zondag 25 september op de proeftafels van het 28e Proefschrift Wijnconcours. 27 categoriewinnaars ontvingen de begeerde oorkonde van Wijn van het Jaar.

Naast de alom bekende landen als Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland en Oostenrijk, waren het vooral ook de mínder bekende wijnlanden die opvielen in de finaleselectie. Bosnië, Libanon, Israël, Armenië of Bulgarije bijvoorbeeld. Stuk voor stuk landen die je niet snel op een doorsnee wijnkaart aantreft, maar die buitengewoon interessant zijn. Het wijnuniversum blijft uitdijen en boeiende wijnen met een serieus kwaliteitsniveau kunnen we op steeds meer plaatsen ter wereld vinden. Het Proefschrift Wijnconcours, al 28 jaar een betrouwbare graadmeter van het actuele wijnaanbod, én de vele deelnemende importeurs stelden wijnprofessionals en –liefhebbers afgelopen zondag in de gelegenheid om in de sfeervolle ambiance van de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace te Amsterdam de allerbeste wijnen van het moment te proeven.

Herkomst winnaars 28e Proefschrift Wijnconcours
27 wijnen werden in hun prijscategorie verkozen tot Wijn van het Jaar. Ze komen uit de volgende landen: Frankrijk (9), Italië (3), Duitsland (3), Spanje (2), Australië (2), Hongarije, Portugal, Argentinië, Oostenrijk, Californië, Zuid-Afrika, Chili en Armenië (1).

Het Concours en de resultaten
The Wine & Food Association organiseert jaarlijks het Proefschrift Wijnconcours. Terwijl bijna elk ander concours contactueel verplicht is om minstens eenderde van de ingezonden wijnen te bekronen met brons, zilver of goud, kiest het Concours al vanaf het begin een eerlijker en objectiever pad. Een Wijn van het Jaar is in zijn prijscategorie zonder twijfel de beste die door Nederlandse en Belgische importeurs op de markt wordt aangeboden. Sommeliers en particulieren weten dat en kijken uit naar de bekendmaking van de resultaten. Importeurs beschouwen de oorkonde van Wijn van het Jaar als een kroon op hun serieuze werk.

Alle winnende wijnen vindt je op de site van The Wine and Food Association


Laat een bericht achter: